Zájem o Cenu vévody z Edinburghu stále roste

Nedílnou součástí začátku školního roku je i dokončování jednotlivých úrovní Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE) našimi studenty a jejich přihlašování do dalších úrovní. Jen pro připomenutí, v OG se tento komplexní program zaměřený na rozvoj osobnosti studentů i mimo školní lavice nabízí v bronzové úrovni pro kvintány, sextáni mohou plnit stříbrnou a vrcholem je zlatá v septimě.

A nyní k číslům. V loňském školním roce bronzovou úroveň úspěšně dokončilo 25 studentů, stříbrnou 15 studentů a zlatou 3 studenti. Všem studentům samozřejmě gratulujeme, certifikát jim bude předán na slavnostní ceremonii, která proběhne těsně před Vánocemi na Staroměstské radnici. V letošním školním roce se rozhodlo plnit podmínky bronzové ceny 32 studentů, stříbrné 30 a zlaté 7 odvážlivců. Všechny čeká dlouhá cesta, na níž je budou naši zkušení vedoucí podporovat, a proto doufáme, že naprostá většina z nich svoji úroveň během letošního školního roku úspěšně splní.

Zde si můžete přečíst reportáž z jedné bronzové expedice a zde ze stříbrné.

Více informací o ceně naleznete jako obvykle na webových stránkách www.dofe.cz, popřípadě u koordinátora DofE na naší škole (michalik@opengate.cz).