Novinky
Březnoví klokani a olympionici
Přestože již poměrně dlouho fungujeme pouze v distančním módu, spoustu tradičních událostí a soutěží nezastavila ani tato doba.
Páteční zprávy z gymnázia
My se snažíme pořádně především vzdělávat naše studenty. Nejen v běžném režimu (za běžný pořád ještě považuji prezenční výuku), ale i v současném režimu dálkové výuky.
Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ
Do Open Gate dorazilo jaro. Věřím, že s končícím zimním počasím je u konce i náš půst, kdy nemůžeme být s dětmi společně ve třídách.
Páteční zprávy z gymnázia
O tom, že nudné stereotypy ve vzdělávání dobré nejsou, nemusíme diskutovat, a proto i v rámci distanční výuky vymýšlíme pro studenty pestré hodiny a zachováváme i nabídku různorodých mimoškolních aktivit.
Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ
Možná máme pocit, že v tuto chvíli nejsme nejšťastnější, možná cítíme nejistotu, chybí nám naši blízcí a kontakt s nimi, i pro děti je jistě doba strávená učením se z domova již dlouhá… Ale možná je to nejlepší doba k tomu, abychom si uvědomili, že šťastnými nás mohou dělat i drobnosti, které jindy vnímáme jako samozřejmost.
Rozhovor s naším absolventem Matějem Rendlou
Matěj Rendla | Jako malý kluk si přál být strojvůdcem nebo pilotem. „Tím jsem se nakonec stal, mým hlavním koníčkem je letectví. Mám pilotní průkaz na kluzáky i na motorová letadla, ale jako práci bych to dělat nechtěl,“ usmívá se absolvent gymnázia Open Gate a student inženýrství na bristolské univerzitě, kterého baví také lyžovaní a cyklistika.
Fotogalerie
Vánoční večeře a besídka ZŠ
V pondělí 18. prosince se konala vánoční večeře a besídka základní školy Open Gate.
Flamenco není tango a tapas nejsou tacos
Studenti španělštiny z kvarty a sexty se dozvěděli více o španělské kultuře
Latiníci v knihovně Strahovského kláštera
Minulou středu podnikl OG Latin Club dlouho avizovanou exkurzi do Strahovské kláštera. Zdejší latinská knihovna se vedle známější klementinské počítá mezi největší v ČR.
Sítotisk
Kvarta B na workshopu v říčanském muzeu.
Topinka day
Ne toast, ale opravdická topinka z našeho chleba, byla tématem dalšího „deje“