Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po posledním velmi obsáhlém zpravodajství tentokráte očekávejte pouze telegrafické shrnutí.

Ale nebyl by to páteční dopis bez počasí, že? Minulý víkend solidně nasněžilo, teploty se drží pod nulou a nejen v našem areálu to vypadá jako v zimě a to je v únoru jenom dobře.

Hned na úvod mi ale dovolte, abych se omluvil třem studentům, kteří mně posledně v té záplavě jmen vypadli z přehledu. V podkladech pro pedagogickou radu byli, při přepisu se zatoulali, vše je ale nyní napraveno, jména na webu dodatečně doplněna a posunutá gratulace k samým jedničkám patří primánům: Kubínovi, Pokornému a Sikorovi. Skvělá práce!

Minule jsem sliboval ohlédnutí za No Taboo konferencí, máte možnost podívat se na FB i na reportáže Adriany Skřivanové a sextánů Honzy Hrebíka s Jasmínou Švarcrovou na našem webu.

Když už budete na webu, mrkněte také ještě na dozvuky vánočního pečení.

Pondělní ranní assembly si vzali na starosti kolegové vyučující angličtinu a zajímavě a podnětně se věnovali čestnosti. Děkujeme!

Tento týden se část studentů tradičnězúčastnila britské (celosvětové) soutěže Math Challenge, konalo se samozřejmě další kolo florbalové ligy OG (FLOG).

Terciáni si udělali společné zimní odpoledne a večer a vč. denních studentů přespali ve škole.

Říkáváme, že se studenti a kolegové do OG často vrací. Včerejšek byl opět důkazem, maturant 2010 Ondřej Sitta zavítal na přednášku a navštívit nás přijela z Číny také bývalá kolegyně Trish Pospíšil. Ondřejovo povídání pro septimány o studiu na OG, poté v Anglii a Austrálii, zajímavé a náročné práci v Exeteru a v Londýně, o přesunu a zakotvení v Praze studenty velmi zaujalo a doufám, že i v mnohém inspirovalo. Ondřeji, díky moc a dodatečně Vám s Dessi gratulujeme…

Příští týden přijedou španělští studenti z Alicante, v úterý se koná rodičovská kavárna o studiu a mezinárodní maturitě IB a mnoho dalšího, ale o tom zase obsáhleji až za týden.

Do té doby se mějte krásně a užijte si víkend.

Za OG