Španělštináři vyrazili do Prahy za španělskou kulturou

Co se vám vybaví pod pojmem “flamenco”? Jak zní a jak se tančí? Kdo patří ke španělským představitelům kultury? Jaké jsou ve Španělsku úřední jazyky kromě španělštiny? Co jsou to “tapas” a v čem spočívá společenský rituál “jít na tapas” s přáteli?

Naučit se cizí jazyk, to není jen zvládnout slovíčka a pravidla gramatiky. Spočívá to i v tom, že se naučíte oceňovat a chápat jinou kulturu, než je ta vaše. Jistě chápete, že předat tuto schopnost studentům v rámci třech hodin týdně není lehká výzva.

Proto jsme se my, učitelky španělského jazyka, rozhodly využít nabídky agentury pro propagaci španělské kultury – Fiesta Flamenca pod záštitou paní Karol Martincové. Díky akci s názvem ŠPANĚLSKÁ KULTURA KŘÍŽEM KRÁŽEM, která se konala 17. května, studenti španělštiny kvarty a sexty měli možnost se více dozvědět o určitých aspektech španělské kultury. Aktivity probíhaly zábavnou a didaktickou formou, připravenou speciálně pro mladé lidi. Byl tam koncert a workshop flamenka, hry na rozšíření znalostí a dovedností o galicijštině, katalánštině, baskičtině a kastilštině či o Dalím, Picassovi a Goyovi, mimo jiné. Samozřejmě jsme si také nenechali ujít přednášku o španělské kuchyni a nakonec i ochutnávku výborných “tapas”, na které jsme se už opravdu těšili.

Akci jsme si všichni (Dyrc, Němcová, Rodina, Dušková, Fedorov, Veber, Míšek, Muldoon, Orság, Pytjuk, Šindelář, Kratochvílová a Líčko) moc užili.

Zde si prohlédněte fotogalerii.

Milena Caba a Daniela Perekopská