Novinky
Předposledním dějstvím pokračoval FLOG
Přes porážku od Half-Wit Hochů jsou Kappaspar po základní části v čele tabulky.
Kaiserschmarrn, rozbité hůlky a další radosti z lyžařského výcviku
Co si představíte pod pojmem „lyžařský kurz“? Mně osobně se vybaví spousta výjevů včetně bolesti celého těla, kaiserschmarrn, carvingového oblouku a rozbitých hůlek. Nejvíce se mi však vybaví smích mých kamarádů ze tříd kvinta A i kvinta B, se kterými jsem prožila příjemný týden, strávený lyžováním, snowboardováním, padáním a naštěstí i vstáváním. A jak vlastně ten náš týden probíhal?
Anatomie pomlázky
V úterý 27. 3. si žáci sekundy A vyzkoušeli nemilosrdný zápas s časem a po teoretické přípravě dokázali během poměrně krátké doby uplést krásné pomlázky.
Velikonoční zprávy z OPEN GATE
Velikonoční svátky jsou jak známo "plovoucí", zatímco předloni byly dokonce o týden dříve, vloni jsme již měli na Velikonoce po Run And Help, tehdejší maturanti měli za sebou písemku z českého jazyka a dokonce se již konala čtvrtletní pedagogická rada.
Pokračoval FLOG
O posledních dvou účastnících nadstavbové části FLOG rozhodne až poslední zápas. Santové totiž podruhé v sezoně porazili Michalikovce.
Páteční zprávy z OPEN GATE
tak nám začalo v úterý jaro, ovšem při pohledu z okna to nevypadá, je zataženo a drobně sněží či mží. Teploty závěru minulého a tohoto týdne si pohrály hlavně s našimi návštěvníky. Jak jsem avizoval, z partnerské školy DAIS v indické Bombaji k nám v sobotu dorazila skupina studentů a jejich pedagogové.
Fotogalerie
Vánoční večeře a besídka ZŠ
V pondělí 18. prosince se konala vánoční večeře a besídka základní školy Open Gate.
Flamenco není tango a tapas nejsou tacos
Studenti španělštiny z kvarty a sexty se dozvěděli více o španělské kultuře
Latiníci v knihovně Strahovského kláštera
Minulou středu podnikl OG Latin Club dlouho avizovanou exkurzi do Strahovské kláštera. Zdejší latinská knihovna se vedle známější klementinské počítá mezi největší v ČR.
Sítotisk
Kvarta B na workshopu v říčanském muzeu.
Topinka day
Ne toast, ale opravdická topinka z našeho chleba, byla tématem dalšího „deje“