Novinky
Navštívily nás absolventky OG
V uplynulých týdnech nás navštívily absolventky OG, které momentálně studují na Imperial College London a na Maastricht University.
Čtvrteční drama na FLOGu
Lyžařský kurs sekund poněkud zamíchal sestavami týmů i výsledky čtvrtečních zápasů.
Dobrej člověk je především dobrej běžkař
Sekundáni se hlásí ze zasněžené Šumavy k pravidelnému raportu z běžkařského výcvikového kursu.
Páteční zprávy z OPEN GATE
Zima a teploty hluboko pod nulou pokračují, celý týden nás ale doprovázela jasná obloha a téměř bezvětří. Připomínám, že přesně před rokem bylo v Babicích mínus 19 a vanul svěží západní vítr. Zkrátka a dobře jsme na zimu připraveni a zvyklí.
Den otevřených dveří
V letošní školním roce organizujeme dva oficiální dny otevřených dveří. Jejich součástí je též prohlídka areálu OPEN GATE včetně budov škol, knihovny, kolejí, sportovní haly, bazénu i ostatního zázemí.
Mimořádná příležitost – zkoušky nanečisto
Na základě Vašich mnohých dotazů přicházíme s mimořádnou nabídkou, která Vám usnadní rozhodování, zda se přihlásit na gymnázium OG.
Fotogalerie
Rybovka v krásném kostele v Mukařově
Již tradičně se celá základní škola vydala den po besídce na pouť do Mukařova. Čtvrťáci zde měli derniéru Rybovy mše. Jejich maminky (i tatínci) si pro ně připravili malé občerstvení - moc děkujeme!
Vánoční večeře základní školy
Vánoční večeře základní školy se opět nesla v duchu svátečním. Veliké díky patří všem do kuchyně a našim starším spolužákům z gymnázia, kteří o nás vzorně po celý podvečer profesionálně pečovali. Děkujeme.
Mikulášská návštěva
Brambory, česnek, uhlí, koks. Tak to u nás Mikuláš nerozdával. Všem přistály v náručí balíčky s ovoce, oříšky a sladkostmi.
První adventní oáza ve foyer základní školy
V pátek jsme se všichni sešli ve foyer základní školy, abychom společně vytvořili adventní věnec a zapálili na něm první svíčku. Advent je tu a v ranních oázách budou od nynějška znít písně adventní.
Sametový den
V pondělí 18. listopadu si naše škola připomněla 30. výročí Sametové revoluce.
Hravé diving sausages
Největším protivníkem při výrobě utopenců je čas, který se vleče od přípravy umytých sklenic až po otevření sklenic naplněných utopenci.