Novinky
Open Gate v Drážďanech
Německé trhy lákají turisty jako dítě na bonbónek svými roztodivnými, ale i tradičními pochutinami.
Movember tradičně netradiční
Před uměleckým vrcholem večera se někteří naši zarostlí vousáči demonstrativně oholili
Páteční zprávy z OPEN GATE
doufám, že nejste pověrčiví, končí nám totiž 13. pracovní týden tohoto školního roku. Zima již definitivně zavítala do našich končin, dočkali jsme se prvního sněhu i studeného větru.
Po pauze opět pokračoval FLOG
Diváci se dočkali zajímavého večera. Klisničky narazily na Vitluky, zvítězili i Cipísci. Ale o jednoduchou záležitost se ani v jednom případě nejednalo.
Za hokejem do O2 areny
Kluci z Open Gate fandí hokejové Spartě!
O legendách undergroundu a samizdatu
Pokud se o problematiku nijak hlouběji nezajímáme, jsou nám osobnosti z dob totality připomínány alespoň při hodinách dějepisu s panem Kašparem nebo panem Tomáškem. Ne tak často se ale stává, že by jedna z legend zavítala k nám do areálu, natož aby ve školní jídelně jedla stejný jablečný pudink jako my, studenti.
Fotogalerie
Rybovka v krásném kostele v Mukařově
Již tradičně se celá základní škola vydala den po besídce na pouť do Mukařova. Čtvrťáci zde měli derniéru Rybovy mše. Jejich maminky (i tatínci) si pro ně připravili malé občerstvení - moc děkujeme!
Vánoční večeře základní školy
Vánoční večeře základní školy se opět nesla v duchu svátečním. Veliké díky patří všem do kuchyně a našim starším spolužákům z gymnázia, kteří o nás vzorně po celý podvečer profesionálně pečovali. Děkujeme.
Mikulášská návštěva
Brambory, česnek, uhlí, koks. Tak to u nás Mikuláš nerozdával. Všem přistály v náručí balíčky s ovoce, oříšky a sladkostmi.
První adventní oáza ve foyer základní školy
V pátek jsme se všichni sešli ve foyer základní školy, abychom společně vytvořili adventní věnec a zapálili na něm první svíčku. Advent je tu a v ranních oázách budou od nynějška znít písně adventní.
Sametový den
V pondělí 18. listopadu si naše škola připomněla 30. výročí Sametové revoluce.
Hravé diving sausages
Největším protivníkem při výrobě utopenců je čas, který se vleče od přípravy umytých sklenic až po otevření sklenic naplněných utopenci.