Novinky
Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ
Dostává se k Vám další z pravidelných pátečních dopisů, který shrnuje uplynulý týden na naší základní škole. Zářijové babí léto nám svými téměř letními teplotami zpříjemnilo pobyt ve škole a díky němu jsme mohli mnoho aktivit přesunout do venkovních prostor.
Páteční zprávy z gymnázia
Je tu pátek a s ním pravidelná dávka zpráv z gymnázia.
Náplast na kolejní duše za odložené mimoškolní aktivity
Po dvou letech se zvony našich srdcí opět roztloukly. Sportovní 48 alias Osmačtyřicetihodinovka v OG nám dala zabrat.
BIX poprvé: Expedice Velbloud
První odvážní studenti z Open Gate se jako průkopníci vydali na expedici Biologie v praxi (BIX). O tom, co druhý zářijový víkend zažili, se nejvíce dozvíte ze zprávy jejího organizátora Ondřeje Bílého.
Základní škola a gymnázium objektivem Karla Cudlína
Tradičně nás v Open Gate navštívil Karel Cudlín a zachytil školní dny základní školy i gymnázia.
Páteční zprávy z gymnázia
Na první společné assembly jsme přivítali nové primány i jejich starší spolužáky a nastínili si, co nás v letošním školním roce čeká.
Fotogalerie
Rybovka v krásném kostele v Mukařově
Již tradičně se celá základní škola vydala den po besídce na pouť do Mukařova. Čtvrťáci zde měli derniéru Rybovy mše. Jejich maminky (i tatínci) si pro ně připravili malé občerstvení - moc děkujeme!
Vánoční večeře základní školy
Vánoční večeře základní školy se opět nesla v duchu svátečním. Veliké díky patří všem do kuchyně a našim starším spolužákům z gymnázia, kteří o nás vzorně po celý podvečer profesionálně pečovali. Děkujeme.
Mikulášská návštěva
Brambory, česnek, uhlí, koks. Tak to u nás Mikuláš nerozdával. Všem přistály v náručí balíčky s ovoce, oříšky a sladkostmi.
První adventní oáza ve foyer základní školy
V pátek jsme se všichni sešli ve foyer základní školy, abychom společně vytvořili adventní věnec a zapálili na něm první svíčku. Advent je tu a v ranních oázách budou od nynějška znít písně adventní.
Sametový den
V pondělí 18. listopadu si naše škola připomněla 30. výročí Sametové revoluce.
Hravé diving sausages
Největším protivníkem při výrobě utopenců je čas, který se vleče od přípravy umytých sklenic až po otevření sklenic naplněných utopenci.