Novinky
Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ
Doufáme, že jste si po dlouhé době opět naplno užili velikonoční svátky se všemi známými tradicemi a nenechali jste zahálet pomlázky, řehtačky ani kýble s vodou. Díky Velikonočnímu pondělí jsme ve škole měli zkrácený týden, ale i tak jsme měli naplánovanou spoustu zajímavých aktivit.
Páteční zprávy z gymnázia
Téma Co nám covid dal a vzal bude pravděpodobně předmětem celé řady disertačních prací, velmi bych se ale divil, kdyby jakákoliv z nich zmínila zrušené prezenční třídní schůzky gymnázia Open Gate. Ty se po dlouhé odmlce staly jednou z hlavních událostí uplynulého týdne.
Vajíčkobraní aneb jak na kolejích slavíme Velikonoce
Před Velikonocemi bylo na kolejích pěkně živo, po covidové pauze jsme totiž opět zorganizovali Velikonoční dílny. Vychovatelé pro studenty připravili zábavné odpoledne, aby společně oslavili nejen příchod svátků, ale i jarních dnů.
Přednáška nutriční poradkyně o vyváženém stravování
Nutriční poradenství se těší velkému zájmu i v Open Gate. Proto jsme na koleje opět pozvali paní Janu Pekrovou, aby nás v této oblasti nejen vzdělala, ale také aby zodpověděla spoustu zvídavých dotazů.
Zápisy na základní školu proběhly
Všem dětem přejeme, aby zažívaly radost z poznávání a objevování světa kolem nás a aby se každý den do školy těšily.
Pravidelný páteční pozdrav ze ZŠ
Po celý týden u nás probíhá zápis do první třídy. Rodiče zájemců často zmiňují, že se jim líbí náš rodinný charakter – že se všichni známe a máme k dětem individuální přístup.
Fotogalerie
Vánoční večeře a besídka ZŠ
V pondělí 18. prosince se konala vánoční večeře a besídka základní školy Open Gate.
Flamenco není tango a tapas nejsou tacos
Studenti španělštiny z kvarty a sexty se dozvěděli více o španělské kultuře
Latiníci v knihovně Strahovského kláštera
Minulou středu podnikl OG Latin Club dlouho avizovanou exkurzi do Strahovské kláštera. Zdejší latinská knihovna se vedle známější klementinské počítá mezi největší v ČR.
Sítotisk
Kvarta B na workshopu v říčanském muzeu.
Topinka day
Ne toast, ale opravdická topinka z našeho chleba, byla tématem dalšího „deje“